Sunday, June 29, 2008

Macam x percaya je..


Alhamdulillah..salah satu objek impian aku utk aku miliki sendiri telah tercapai, objek2 impian yg seterusnya masih dlm proses di miliki utk kepuasan hati aku sendiri..kalau ada yg minat muzik, mesti tau apekah objek dlm gmbr tu kn..kalu x tau aku tetap bg jwpnnya, objek tu adalah gitar elektrik yg pertama aku!

mcm x prcaya je aku bwk balik gitar elekrik sabtu lepas! Dgn hrga yg dlm lingkungan masih lg aku mampu beli..Fuh! Walaupun terbang melayang-layang rm6++ tapi hati aku puas.

Lama juga aku tggu nk dptkn objek ni, akhirnya dpt gak..walau pn made in china tp kualitinye ckp bagus, bunyi sedap, material high class dgn hrga yg cukup berpatutan dgn gaji aku yg cukup2 mkn, hehhehhhe...Brand gitar ni aku x selalu dengar..SX Brand..mmg jrg2 atau x penah dengar langsung tp kualiti gitar brand ni mmg setanding ngan brand lain walaupn x segempak brand2 mcm yamaha, ibanez, gibson dan fender.

Ape sengih-sengih? Korg igt aku x tau main gitar ke?..weh! Tgok jari la beb..hehe okla, aku nk layan 2-3 lagu jap..kasi gegar ini apartment seri mawar!!

Wednesday, June 4, 2008

mcm-mcm ragam org malaysia pasal minyak




13 jun 08..dlm pkl 12++ tghr..aku otw gi hntar brg2 utk karnival remaja di sebuah sekolah di kawasan cheras..kami berhenti kt traffic light, kt belakang lori (tgok pic)...hehhehhe

mcm2 gelagat org malaysia ni tapi bagus idea tuan lori ni wat peringatan cmtu sbb memang dia bwk slow..dlm 40-60km/j!
korg bkn x tau kan, bwk kenderaan ngan kelajuan cmtu mmg menjimatkan...
bila fikir pnjg skit, kalau lah 1 malaya punyer kenderaan bwk ngn kelajuan cmtu, aku rase semua kes xcident gerenti turun. pastu nk balik kg yg 1 jam jadik 2-3 jam, harap bersabar lah ye, minyak punyer pasal, mcm2 idea org malaysia leh wat...hehheh

motorsikal hibrid

salamm kwn2 sumer...



Tengok pic motor tu..menarik x? agak2 bila nk smpai kt negara kita yg tercinta ni ye...mybe lg 2 thn atau 3 thn atau lebih dr tu..

spec yg simple utk motor ni:-

* dikeluarkan oleh syarikat Brammo, dgn nama Enertia Electric Motorcycle.
* bahan utk body menggunakan kerangka serat karbon (ringan giler..patut hrga mahal)
* tidak menggunakan petrol atau diesel. motor nie menggunakan betri semata2.
* enjin digerakkan dgn 6 biji betri lithium. Perlu di caj selama 3 jam.
* kelajuan maksimum ialah 75km/j. bergerak 30km/j dlm 3.8 saat sahaja!
* harga $12+++.

amacam? kalau motosikal ni masuk malaysia, ramai ke yg beli? sambutan menggalakkan ke? adakah mereka bersedia ke ngan perubahan nie? mat motor nk ke moto canggih tp x laju? mcm2 persoalan kan tp bab kelajuan rasa2nya xde mslah sbb org malaysia ramai yg kreatif, ya..org malaysia mmg kretif! kalu top speed motor ni lajunye 75km/j, org malaysia leh wat 350km/j! kakkakka...

bagi pendapat aku, teknologi ni masih baru kt malaysia..kalu dijual, mesti harganya mahal..spare part pn msti mahal kalu br lagi..kalu congak2 harga yg disebut td, leh amik kancil 850cc woo! tp kalu amik kancil, nk isi minyak gak..minyak dh la mahal skrg nie..nk fikir susut nilai nye lagi..ntah2 rebat tunai pn x dpt mcm mereka2 yg pakai NGV tu..parahhh!

akhir kata..

tepuk dada tanya selera bro...barang baik memang la mahal...nk yg bagus bayar mahal lah kan...skrg rm50 dpt ape jerrr...

walau ape pun pendapatnya, aku harap kenderaan yg sewaktu ngn motor ni cepat2 lah masuk dlm negara kita.


info daripada : obengware.com

Tuesday, June 3, 2008

ofis baru

salam sumer..


dah masuk hari ke-4 aku bertugas di tempat baru..

mmg byk bezanya kt sini..

dan ramai juga org yg aku kenal..

nk wat keje mesti kenal org, kalu x kenal camne nk wat keje kan..

bile dh gi tmpat baru ngan suasana baru biasanya kebanyakan org akan membeza2 kan tempat keje lama ngan baru...

bagi aku..aku x suka bezakan byk2 sgt, cukup la bezakan yg basic jer..

kalu dok bezakan itu ini, byk sgt komplen nye..baik dduk jer kt tempt lama tu sampai pencen!..

bak kata org dulu2 - masuk kndang kambing, mengembek..masuk kandang rimau, mengaum..

so biler gi kt tempat baru, ikut je cara kat tempat baru tu...jgn wat 'gedebe' kate org kelantan..

pandai2 lah bawa diri kt tmpat baru...

fuhh...memang rileks kt tempat baru..kalu website VF tu aku on9 dr pagi smpai petang! hahhahha...